Aanmelden Patiëntenportaal

 Fysiotherapie bij psychosomatische klachten

De fysiotherapeut gericht op psychosomatische klachten heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van spanning- of stressgerelateerde klachten, onverklaarde en onbegrepen pijnklachten of chronische klachten en vermoeidheid.

De aard en de vorm van de behandeling worden bepaald aan de hand van de klachten, de hulpvraag en de gezamelijk bepaalde doelstellingen. Er wordt eigen inbreng en een actieve inzet verwacht in het herstel- en veranderingsproces.

Naast een aantal gebruikelijke fysiotherapeutische behandelvormen wordt ook gebruik gemaakt van specifieke therapievormen. Denk hierbij aan oefeningen gericht op: ademhaling, ontspanning, lichaamsbewustzijn, expressie- en gesprekstechniek.

Topfysio De Basis Psychosomatische Fysiotherapie FB

Psychosomatische klachten kunnen zich uiten zich in
allerlei lichamelijke en psychische klachten zoals:

Lichamelijk klachten en psychische overbelasting

Veel lichamelijke klachten ontstaan vanuit een verstoorde balans tussen denken, voelen en doen. Psychosomatische fysiotherapie is een lichaamsgerichte therapie die kan helpen die verstoorde balans weer te herstellen. Ofwel; het opnieuw leren luisteren naar je eigen lichaam en hier zelf weer invloed op krijgen.

De psychosomatische fysiotherapeute werkt nauw samen met andere deskundigen, zoals huisarts, haptotherapeut, psycosociaal therapeut, medisch specialist, psycholoog of bedrijfsarts. 

Diensten & specialisaties